Persbericht Puck Keysafe 04-12-2017

Barneveld, 4 december 2017

Kluisje voldoet volledig aan strenge eisen SKG** en Politiekeurmerk

PUCK KEYSAFE: EERSTE VEILIGE SLEUTELKLUIS MET CIJFERCOMBINATIE

 

Jaarlijks krijgen ongeveer 800 hulpbehoevende ouderen te maken met inbraak, omdat ze een onveilig sleutelkluisje zonder SKG-keurmerk monteerden. Dergelijke kluisjes hangen bij ongeveer 150.000 Nederlanders, aangezien veel zorgaanbieders ze nog altijd voorschrijven. Met de Puck Keysafe zijn onveilige, inbraakgevoelige sleutelkluisjes nu voorgoed verleden tijd. Het is het eerste, betaalbare sleutelkluisje met cijfercombinatie met  SKG**-keurmerk. Daarmee voldoet het aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Veilige toegang in de thuiszorg
De groep kwetsbare, veelal alleenwonende, ouderen groeit razendsnel. Wie thuiszorg of -verpleging krijgt, moet zelf zorgen dat de zorgmedewerker toegang heeft tot de woning. Een sleutelkluisje, met daarin de sleutel van de voordeur, is dan veelal de beste oplossing. Tot nu waren er echter geen betaalbare sleutelkluisjes met keurmerk op de markt. Een veilige, maar dure, oplossing is het vervangen van het voordeurslot door een elektromechanisch slot, waardoor de zorgmedewerker de deur opent met een pasje, pincode of mobieltje. Ook al is dit een goede oplossing, de zorgontvanger draait wel zelf voor de hoge kosten op.

Ouderenbond
De honderden inbraken per jaar tonen aan dat de meeste oplossingen niet veilig zijn. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de ouderenbond KBO-PCOB waarschuwen hier al jaren voor en pleiten voor betere veiligheidsmaatregelen. KBO-PCOB adviseert daarom om geen kluizen zonder SKG-keurmerk te monteren. De Puck Keysafe met SKG**-keurmerk is hierop het antwoord.

Niet binnen drie minuten open
Voor sleutelkluisjes betekent het hoogst haalbare SKG** keurmerk dat het een inbreker, zelfs met een volle gereedschapskist, niet lukt om het kluisje binnen 3 minuten te openen of van de muur los te maken. In de praktijk zijn 3 minuten veel te lang voor een inbreker, reden waarom hij er niet eens aan begint. Elk onderdeel van het kluisje is uitgebreid getoetst op zijn bijdrage aan de veiligheid: de gepantserde stalen kap en de robuuste bevestigingsmiddelen. En bij een krachtige aanval op het kluisje blokkeert het mechanisme, waardoor het slot niet meer open te draaien is. Hierdoor is het kluisje veel te ‘slim’ voor inbrekers.

Cijfers draaien weg
De cijfercombinatie van de Puck Keysafe is eenvoudig en snel in te stellen, waarbij men zelf kiest uit een van de 10.000 cijfercombinaties. Het instellen van een andere code, bijvoorbeeld als er een nieuwe zorgmedewerker komt, is zeer eenvoudig. Omdat de cijfers na het openen van het kluisje automatisch terugdraaien naar de beginstand 0-0-0-0, blijft de kluis nooit ongewild open. Dit is een extra beveiliging waarin geen enkel ander slot met een cijfercombinatie voorziet. De Puck Keysafe valt bovendien automatisch in het slot zodra de kap wordt teruggeplaatst.

Zonder vakman
De Puck Keysafe is snel en gemakkelijk naast de voordeur te monteren. Ook zonder vakman. Als er niet in de muur mag worden geboord, kan de Puck Keysafe met een speciale, ook SKG-gekeurde beugel tussen de deur en het kozijn worden bevestigd. Dit maakt het kluisje tevens ideaal voor tijdelijke plaatsing, omdat er geen zichtbare schade achterblijft.

De Puck Keysafe kost € 199,- incl. BTW.

_____________________________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie