Hoe veilig is de Puck Keysafe?

Er zijn zo veel sleutelkluizen op de markt, hoe weet ik of de Puck echt zo veilig is? Wat maakt een sleutelkluis eigenlijk veilig of juist onveilig? En wat betekent een SKG** keurmerk? In dit bericht krijgt u antwoord op al deze vragen. Ook weet u na het lezen van dit bericht precies waar u op moet letten als u, net als wij, veiligheid voorop stelt.

Wat maakt de Puck Keysafe zo veilig?
Onze sleutelkluis is een van de veiligste sleutelkluizen op de markt. Wij hebben deskundige mensen met de sterkste materialen en technieken laten werken. Hierdoor zijn de volgende eigenschappen van de Puck Keysafe ontwikkeld die uw veiligheid waarborgen: 

  • Cijfercombinatie draait na opening automatisch weg;
  • Stevige constructie met sterke materialen;
  • Ronde vorm waar inbrekers geen grip op kunnen krijgen;
  • Slim mechanisme waardoor de kluis bij geweld nog beter vergrendelt;
  • Sterk bevestigingsmateriaal waardoor de Puck niet van de muur komt bij geweld;
  • Anti-leesafdekking zodat alleen u de code ziet.

Hoe worden sleutelkluizen getest?
De combinatie van deze eigenschappen heeft ervoor gezorgd dat de Puck Keysafe is veilig verklaard door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). De SKG meet de veiligheid van sloten, deuren, ramen, sleutelkluizen en meer. Dat doen zij door te meten hoelang de kluis bestand is tegen zwaar gereedschap. Zij hebben verschillende testen met de Puck uitgevoerd en zij hebben de kluis het SKG** keurmerk gegeven.

Wat betekent een SKG** keurmerk?
Die metingen bij de SKG kunnen met deze testen drie keurmerken opleveren; met 1, 2 of 3 sterren. Welk keurmerk een sleutelkluis krijgt is afhankelijk van het gebruikte gereedschap en de duur van de aanval. SKG keurmerken vanaf 2 sterren zijn toegestaan binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen, die veiligheid in en rondom woningen garandeert.

  • SKG* beschermt de kluis tot 3 minuten tegen licht gereedschap.
  • SKG** houdt een inbreker minstens 3 minuten buiten, maar dan met zwaar gereedschap.
  • En de SKG*** houdt een inbreker 5 minuten met zwaar gereedschap op afstand. Dit keurmerk wordt (nog) niet vrijgegeven bij sleutelkluizen. Voor inbrekers is 3 minuten al erg lang, zeker met zwaar gereedschap wat vaak ook veel geluid maakt.

Waarom kiezen voor Puck Keysafe?
Puck Keysafe is niet voor niets de eerste sleutelkluis met een SKG** keurmerk en is nu nog steeds een van de veiligste op de markt. Daarnaast is deze sleutelkluis toegestaan binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit alles maakt de keuze voor Puck nog aantrekkelijker.